Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Over ons

Welkom op de site van het data-ecosysteem. Een website die, net als het datagedreven werken zelf, nog voortdurend in ontwikkeling is. Op deze site is informatie te vinden over alle deelnemende organisaties en hun expertise. Ook zijn cases op allerlei gebied te vinden, als voorbeeld en inspiratie. Ook laten we zien waar we binnen een gezamenlijk programma aan werken, om het data-ecosysteem zo relevant mogelijk te maken voor alle overheden die verder willen met datagedreven werken. Neem gerust contact op!

Initiatief
Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft het initiatief genomen voor dit data-ecosysteem en deze website, waarin een brede en diverse groep bedrijven, academische instellingen en overheden (waaronder het CBS) het totale aanbod aan data-producten en -diensten beter wil afstemmen op de behoefte bij gemeenten en provincies. Het data-ecosysteem is een initiatief waarin we als Nederland internationaal vooroplopen.

Diensten
De lokale en regionale behoefte is groter dan het CBS op grond van zijn wettelijke taken kan bieden. Diensten als beleidsadvies, voorspellingen, profielen van individuen of de voor data gedreven werken benodigde organisatie aanpassingen vallen buiten het mandaat van het CBS.

In het data-ecosysteem brengen we samenwerkingsverbanden tot stand voor het ontwikkelen van nieuwe producten, diensten en technologieën en kunnen nieuwe ideeën ontstaan voor innovaties en business modellen die zowel nationaal als internationaal succesvol kunnen zijn.

Maatschappelijk
Door samen te werken en ons eenduidig te presenteren willen we het voor overheidsorganisaties makkelijker maken de weg te vinden bij het gebruik van data voor allerlei maatschappelijk relevante onderwerpen. Voor bedrijven wordt het eenvoudiger om aanbod te ontwikkelen op basis van een behoefte.

“Het data-ecosysteem biedt overzicht, verbindt en ondersteunt overheden, bedrijven en wetenschappelijke instellingen bij het werken aan datagedreven oplossingen”