Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Verslag data-ecosysteemdag 20 maart

5 juni 2019

Op initiatief van het CBS spraken gemeenten, wetenschap en bedrijfsleven op woensdag 20 maart voor een tweede keer met elkaar om de verkenning en de ambitie die met elkaar is uitgesproken op 23 januari verder handen en voeten te geven.

Op initiatief van het CBS spraken gemeenten, wetenschap en bedrijfsleven op woensdag 20 maart voor een tweede keer met elkaar om de verkenning en de ambitie die met elkaar is uitgesproken op 23 januari verder handen en voeten te geven. Vanuit een duidelijke vraagsturing vanuit de overheid kan een data-ecosysteem het juiste aanbod genereren door het maken van slimme combinaties van partijen die in staat zijn een totaalaanpak met de juiste producten aan te bieden. Het CBS heeft vanuit de samenwerking in het UDC netwerk een goede positie om een rol te spelen bij de totstandkoming van het identificeren van vragen én bij het faciliteren van dit integrale aanbod aan gemeenten.

In deze tweede bijeenkomst stond de concrete uitwerking van een aantal ontwikkellijnen, die in de eerste sessie zijn benoemd, centraal. Aan de hand van een aantal pitches van de gemeente Amsterdam, BMC, Panteia, Etil en United Smart Nations zijn aan diverse tafels vraagstukken en concrete acties verder verkend en geconcretiseerd. Afgesproken is dat we tijdens de derde bijeenkomst een eerste programmering voorleggen én dit eerste uitgewerkte aanbod presenteren. Dit toetsen we dan tijdens deze brede bijeenkomst concreet bij een aantal overheidsorganisaties. Hiervoor zullen we een breed scala van stakeholders uitnodigen.

Hier vind je het verslag van de tweede data-ecosysteemdag, gehouden bij het KiVi in Den Haag.

 

Naar nieuws overzicht

Heb je een vraag over dit artikel, of heb je nieuws voor op deze site? Mail dan naar dataecosysteem@cbs.nl