Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Interesse in data over bedrijventerreinen? Samen maken we het mogelijk

16 oktober 2019

Bedrijventerreinen vormen een grote bron aan data. Wat er achter de drempel gebeurt van zo’n terrein is  van onschatbare waarde voor professionals die bezig zijn met leegstand, veiligheid, ondermijning, economische ontwikkeling en tal van andere beleidsterreinen.

Helaas is goede data over bedrijventerreinen nog niet voor handen. Gegevens uit het register van de Kamer van Koophandel zijn vaak verouderd of foutief.

Locatus, de organisatie die al informatie verzamelt over winkels, winkelgebieden en winkelpassanten, heeft aangeboden deze data voor partijen te verzamelen en een databestand te ontwikkelen over bedrijfsterreinen. Inmiddels heeft een aantal landelijke partijen zich al verbonden aan dit project. Er wordt nog gezocht naar andere deelnemers die mee willen doen. Zo kunnen vooral gemeenten en provincies hun voordeel doen met de ontwikkeling van deze dataset. Hoe meer partijen mee doen, hoe lager de kosten voor iedere deelnemer.

Organisaties die interesse hebben in deze dataset, kunnen zich inschrijven. Inschrijven leidt niet tot verplichting tot deelname, maar geeft belangstelling weer. Op basis van een brede interesse kan een concrete uitwerking worden gemaakt.

Heeft u interesse in dit project of wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met Arjan Kluin van Locatus (06 27075008 of Arjan.kluin@locatus.nl).

Naar nieuws overzicht

Heb je een vraag over dit artikel, of heb je nieuws voor op deze site? Mail dan naar dataecosysteem@cbs.nl