Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Het MPSO van gemeente Utrecht

Geschreven door: Inergy

sneller naar informatie in minder klikken

Onderzoeksvraag

Gemeente Utrecht werkt al jaren met LIAS Enterprise. Sinds 2016 publiceert de gemeente het Meerjaren Perspectief Stedelijke Ontwikkeling (MPSO) ook online. De website bevat een grote hoeveelheid informatie over de plannen op het gebied van stedelijke ontwikkeling. De gemeente zocht echter naar een manier om gerichter en sneller door deze vloedgolf aan data te navigeren. Inergy bood een doeltreffende oplossing door de projecten in het MPSO op een plattegrond weer te geven.

Oplossing

Projecten op plattegrond
Al gauw ontstond het idee om de plannen op de plattegrond van Utrecht te projecteren. Op de kaart staan alle projecten weergegeven, van gemeente- tot straatniveau. Zo kunnen bezoekers van de website eerst het gebied selecteren waar hun interesse ligt of meteen inzoomen op een specifiek project. Ook kunnen ze hun interesses nog beter specificeren door te filteren op zaken als tijdspad, soort project en projectfase. In eerste instantie toont de plattegrond beknopte info.

Doorlooptijd

aantal weken

Resultaat

Het succes van deze presentatievorm voor plannen rondom stedelijke ontwikkeling biedt perspectief voor andere gemeentelijke rapportages. “Een investeringsplan kan natuurlijk ook op deze manier worden gevisualiseerd”. Zo kan een burger, maar ook bijvoorbeeld een nieuwe wethouder die nog niet thuis is in de materie, in een oogopslag zien waar in de gemeente wat wordt geïnvesteerd. Dat maakt een investeringsplan niet alleen aantrekkelijker om door te nemen, maar ook veel transparanter.