Zoeken

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Case retailvastgoed

Geschreven door:

Syntrus Achmea monitort de winkelportefeuille en maakt acquisitie / dispositiebeslissingen met behulp van Locatus data.

Onderzoeksvraag

Wat is het toekomstperspectief van dit winkelgebied of winkelcentrum?
Voor een belegger als Syntrus Achmea is de lange termijn belangrijk. En dus het herkennen van ontwikkelingen door de tijd heen.

Oplossing

Trendanalyses met behulp van uniforme data van Locatus

Doordat Locatus haar data op uniforme wijze verzamelt kan men goed de ontwikkelingen door de tijd heen volgen. Ook vergelijkt men de winkelvoorraad en branchering tussen de verschillende winkelgebieden. Zo ziet men snel waar een bepaalde formule wel en niet zit, of waar winkelformules wegtrekken.

De assetmanagers hebben ook ‘in ‘t veld’ altijd toegang tot de data van Locatus, dankzij de Locatus App voor ipad en smartphone.

Doorlooptijd

nvt

Resultaat

Aan- en verkoopbeslissingen
Voor aankoop- en verkoopbeslissingen kan men goed inzoomen op straat- en pandniveau. Met behulp van de Locatus Retail Plans (retailplattegronden) bekijkt men de segmentatie, branchering, wie de buren zijn, en de leegstand. De Retail Risk Index geeft bovendien een goed beeld hoe de straat zich de laatste tijd ontwikkelt heeft. Dit zet men ook in voor het monitoren van de bestaande portefeuille.

Voor hun winkelcentra zet Syntrus Achmea ook de  passantentellingen in om nauwkeurig het druktebeeld te zien en aan de hand daarvan verbeteringen door te voeren.